Регион

7 мъже и 4 жени в ареста за кражби на кабели и желязо

Кабели, илюстрацияОбщо 11 души са задържани в арестите в Хасковско за кражби на кабели и желязо, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Четирима мъже от котелското село Градец са в ареста за кражби на кабели. Димитровградските криминалисти са установили, че те са задигнали медни проводници в края на ноември миналата година. Мъжете са познати на органите на реда. Те са откраднали общо 2 450 метра жици от стълбове между селата Брод и Върбица. „Плячката“ си те предавали в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Стара Загора.

В хода на разследването е станало ясно, че мъжете имат съпричастност към извършването на кражби на територията на община Свиленград, където са конвоирани.

Трима димитровградчани са задържани за кражба на меден проводник. Това станало, след като в полицията е получен сигнал, че мъжете носят обемистите чували с откраднатия 38 килограма проводник по булевард „Димитър Благоев“. Те задигнали кабелите от ел. инсталация на бивша поликлиника.

В ареста в Свиленград са и четири жени между 18 и 34 години, които откраднали 80 килограма желязо от частен имот в местността „Лозенски път“ в землището на Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button