Хасково

Бивш и настоящ кмет от областта с несъответствия в декларациите

Искендер, Танев, Делчев и КолевСметната палата е установила несъответствия в декларациите на петима представители на властта в Хасковска област. От палатата публикуваха днес заключенията си за лицата, заемащи висши длъжности.

Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер не е декларирал притежавани от съпругата си дялове във фирмата „Екопродукт“ ООД.

Във финалната си декларация за 2011 година бившият управник на Ивайловград Стефан Танев е пропуснал да обяви, че съпругата му е получила като дарение от родителите си двуетажна жилищна сграда с площ 89 кв.м. и гараж от 24 кв.м. в града.

Заместник-кметът на същата община Стефан Тонев пък не е декларирал дяловете си в дружеството „ГО-АТ“ ООД в село Бял извор и лек автомобил Ауди 80.

Друг бивш заместник – кмет – Христо Колев от Димитровград във финалната си декларация за 2011 година не е посочил, че съпругата му притежава дялове във фирмата „Елиттуртранс“ и дворно място от 700 кв.м. в Първомай.

Пропуск при собствеността на съпругата си е направил и бившият председател на Общински съвет – Хасково Делян Делчев. Във финалната си декларация за 2011 година той не е посочил, че жена му има апартамент от 42 кв.м. в София.

Списъкът със заключенията за несъответствие ще бъде изпратен на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите и на председателя на Държавната агенция „Национална сигурност“, съобщават от Сметната палата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button