Хасково

Събарят старите казарми над ДНА, правят мемориален парк

КазармиЗапочна събарянето на 12 стари и опасни казармени сгради по улица „Булаир“ в Хасково. Разчистването на терена около паметника на 10-ти Родопски полк започна днес и се извършва от фирма „Геоком“ 2000, която е спечелила обществената поръчка. 

Днес представители на Министерството на отбраната връчиха протокола за откриване на строителната площадка на изпълнителя Бончо Бонев. Той обеща теренът, който е с площ от 14 дка, да бъде изравнен и разчистен до 30 дни, въпреки че срокът за това е 50 дни.

От републиканския бюджет бяха осигурени 200 000 лева, 90 000 от които за ремонт и възстановяване на паметника. Останалите са предвидени за разчистване на терена, каза областният управител Ирена Узунова.

След като това стане, районът ще бъде благоустроен и превърнат в културно-исторически кът, допълни директорът на дирекция „Инфраструктура“ към МО Иван Пейков.

В момента паметника на 10-ти Родопски полк се възстановява в автентичния му вид. Настилката от павета вече е готова, по специална технология ще бъдат възстановени и трите войнишки фигури, устремени в атака. Очакванията са той да бъде готов и открит на 26 март, когато се навършват 100 години от Балканската война.

Казарми  Казарми 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
mama_dara
mama_dara
08.01.2013 19:35 19:35

az zivea ta i dnes nisto takova ne se slu4i

Анонимен
Анонимен
08.01.2013 22:56 22:56

Сигурно снимките са нарисувани в такъв случай :)))

Back to top button