Хасково

Тържествено откриха учебната година в хасковското поделение

Откриване на учебната годинаС тържествен ритуал военното формирование 52 740 в Хасково откри учебната година днес. Военнослужещите бяха поздравени от заместник-областния управител Николай Нанев и заместник-кмета Минко Ангелов.

Изминалата 2012 година не бе лека, но ние успяхме да докажем себе си и да изпълним поставените задачи по отбрана, подкрепа на мира и сигурността на страната, каза в словото си към военнослужещите временноизпълняващият длъжността командир на поделението майор Иван Райков.

От състава на батальона бе изпратена 7-ма рота за участие в операцията на международните сили за сигурност в Кабул. В ротата са включени 165 военнослужещи от Хасково, от Димитровград и Харманли, които се очаква да се завърнат в родината в края на месеца. 

Модулни формирования през изминалата година са помагали при наводнението в село Бисер и при потушаването на пожара в селата Главанци, Динево, Родопи и Брягово. Готови сме да помагаме на населението и тази година, заяви още майор Райков.

Сред акцентите в работата и тази година ще бъде поддържане на бойната готовност и издигане нивото на специалната подготовка.

650 души наброява състава на хасковското поделение 52 740 към момента. 50 от тях са жени. Обявени са и 75 свободни работни места. Документи от желаещите се приемат до 18 януари. Те ще преминат изпити, които ще се провеждат на стадион „Младост“ в Хасково от 25 до 28 февруари.

Откриване на учебната година  Откриване на учебната година 
 Откриване на учебната година  Откриване на учебната година

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Dlekchev
Dlekchev
03.03.2016 12:28 12:28

Чернев, БОКЛУК долен !

Back to top button