Хасково

Разследват кмета заради премахнат пътен знак зад общината

Мястото, където е бил знакътПроверка заради нареждане на кмета на Хасково Георги Иванов да бъде премахнат пътен знак извършва прокуратурата в Хасково.

Преписката е образувана на базата на докладни записки от служители на „Пътна полиция“ за случка, станала на 6 декември миналата година, съобщи говорителят на Районна прокуратура Цвета Пазаитова, която отказа да даде повече подробности.

По информация на Hakovo.info градоначалникът наредил на негови служители да премахнат знак B1 –  „Забранено е влизането на пътни превозни средства“, намиращ се до детската градина зад общината. Целта била да не се налагат глоби на шофьорите, които паркират там.

Според униформените нареждането за премахването на пътния знак е в нарушение на чл. 270 и чл. 282 от Наказателния кодекс, т.е. с действията си градоначалникът е попречил на органите на реда да изпълняват задълженията си и като длъжностно лице е превишил правата си „с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда“.

Според Районна прокуратура няма данни за престъпление по чл. 270, но тъй като обвинението по чл. 282 е от компетенциите на Окръжна прокуратура, полицейската преписка е изпратена там.

„Простотията няма граници“, заяви потърсен за коментар от Haskovo.info кметът Георги Иванов. Той определи действията на полицията и КАТ като отговор на сагата с паркингите на Областната дирекция на МВР и на Областната администрация, чиито бариери бяха премахнати по искане на общината.

Всички знаци по улиците наоколо бяха премахнати преди години, само този стоеше, тъй като преди там нямаше бариера. Изведнъж обаче полицията реши да глобява служителите на кметството, обясни Иванов.

Ето с това се занимава полицията – докато по тротоарите има куп спрели автомобили и не се предприема нищо, те тормозят общинските служители, допълни Георги Иванов и заяви, че всъщност общината е тази, която определя начина на движение по улиците в рамките на населеното място.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕКС ЧЕНГЕ
ЕКС ЧЕНГЕ
10.01.2013 12:52 12:52

Мдаа,твоята простотия нама край,Узунжовецоо.но и твоята вода ще изтече,защото полицията си е полиция и ще я има и след тебе.И кметове ще има и след тебе,ама ти няма да си кмет,че тогава жална ти майка…

Back to top button