Хасково

Малолетни крадат ограда, мъже от Харманли овощни дръвчета

ImageДвама непълнолетни свиленградчани са доведени в местното управление за кражба. Момчетата на възраст 16 и 17 години са заловени да пренасят с велосипед 43 кг оградна мрежа в близост до квартал „Капитан Петко войвода” в Свиленград.

След залавянето им, в присъствието на инспектор от детска педагогическа стая е станало ясно, че мрежата, собственост на свиленградската община, е ограждала защитената местност „Лозенски път”, в която се намира защитения вид блатно кокиче.

С полицейска мярка задържане за кражба пък са трима харманлийци. Мъжете на възраст 26, 34 и 30 години са се придвижвали с две каруци около 15 часа вчера по улица „Ал. Константинов” в Харманли. Полицейските служители са ги спрели, тъй като са видели, че каруците са пълни с овощни ябълкови дръвчета. В хода на проверката е установено, че те са били изкоренени от ябълкова градина на различни собственици, намираща се в землището на село Бисер.

Огнеупорна каса със счетоводни документи и 4 800 лева пък са откраднати от сграда на улица „Иларион Макриополски“ в Хасково. Кражбата е станала вчера, а изпратеният на място автопатрул е констатирал, че е проникнато в служебно помещение след разбиване на входната му врата. Последвало е разбиване и на всички вътрешни врати на 2-я етаж на сградата и от стая на касиера е извършена кражбата.

Взломна кражба е извършена и в завод в Харманли. Неизвестните лица са разбили катинарите на вратите в два цеха и са откраднали медни проводници от разглобени електрожени. Образувано е досъдебно производство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button