Хасково

Младеж, признал убийство, се отметна от показанията си

 Станимир Колев20-годишният Станимир Колев, признал за извършеното от него убийство, се отметна от показанията си в съдебната зала.

Haskovo.info припомня, че убийството стана през февруари миналата година. Станимир тръгнал пеша към баба си в село Ябълково като решил, че „ще заколи първия срещнат циганин“. Така попаднал на 67-годишният Георгиг Минков, който събирал дърва в района на помпената станция „Крумска тераса“. Младежът извадил нож и наръгал възрастния човек, който не е ром.

Днес в Хасковския окръжен съд бе първото заседание по делото, което се очакваше да протече по съкратената процедура, тъй като на досъдебна фаза обвиняемият признал вината си.

 Станимир Колев

Станимир с удволствие показа татуировката, направена му в затвора

Минути преди заседанието обаче Станимир Колев заяви на наетия от него адвокат Веско Георгиев, че не е извършил убийството и не се признава за виновен.

Въпреки усилията на защитника да го убеди в първоначалното му намерение, обвиняемият не се съгласи и обяви, че ще си наеме друг адвокат.

„Жал ми е за него„, коментира адвокат Веско Георгиев. По думите му по всяка вероятност някой в затвора е убедил Станимир да не се признава за виновен. Другата теза е, че момчето се е обезверило, тъй като докато е бил в затвора е починал дядо му. Възрастният мъж е бил основен двигател на семейството на обвиняемия, тъй като баща му е починал още когато Станимир е бил на 8 години.

Така Веско Георгиев поиска да не се дава днес ход на делото заради отказа на Станимир Колев да бъде защитаван от него.

Петчленният състав на съда с председател Стратимир Димитров уважи искането и въпреки твърденията на обвиняемия, че до следващото заседание на 15 февруари ще си наеме друг адвокат, съдът определи да бъде назначен и резервен защитник.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
neznam
neznam
11.01.2013 13:22 13:22

незнам вече какво да си мисля в тая нашата държава в която по статистики сме добре а реално всичко е пълен батак в които ни вкараха управляващите.

159
159
12.01.2013 20:11 20:11

na toia glupak i tatuirovkata mu e sbarkana dori…..

Back to top button