Хасково

Инвалиди зъзнат навън да попълват молби, в коридора на социалното било тъмно

Дирекция "Социално подпомагане"Абсолютна тъмнина цари в коридора на Дирекция „Социално подпомагане“, сигнализира на електронната поща на Haskovo.info читателят Дончо Донев. Служителките ни изпращат там да попълним молбите, а тъй като нищо не се вижда, ние сме принудени да ходим на светло вън на студеното. Почти всички, които посещаваме стая № 1 сме инвалиди. На въпроса ми защо не светват лампите, отговарят, че правят икономии. За мен това чисто и просто е немарливост, пише Донев.

Наша проверка показа, че в коридора на Социалната дирекция действително е тъмно. Осветление има, но то е слабо и хората наистина се принуждават да излизат да попълват необходимите документи отвън. Тук винаги има опашка от чакащи, а повечето са с увреждания.  

Хората са прави, искането е основателно, коментира шефът на социалната дирекция Златка Караджова. Тя обясни, че досега никой не е подавал сигнал за този проблем, но обеща веднага да предприеме действия за отстраняването му. Нямаме ресурс за пълна подмяна на осветлението, при нас всичко става след възлагане на обществена поръчка на държавно ниво, но ще измислим някакъв вариант, допълни Караджова.

Ремонт в държавната институция не е правен с години. Очакванията са лятото това да се случи, защото дирекцията има одобрен проект за модернизиране на сградата. Предвижда се освежаване, подмяна на дограмата и на старата ел.инсталация.  В момента върви процедурата по избор на изпълнител.

Проектът е на стойност 211 345 лева и е по оперативна програма „Регионално развитие“. С парите ще бъдат ремонтирани дирекциите в Хасково, Димитровград и Харманли.

Златка Караджова  Дирекция "Социално подпомагане" 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
zapoznat
zapoznat
11.01.2013 14:39 14:39

tam rabotiat samo plahove normalno e da e tamno

читателка
читателка
14.01.2013 10:21 10:21

Както всичко българско и родно, така и социалните ни служби са пародия. Не само в коридорите е тъмно и студено и няма удобства за попълване на документите, но липсва и човешко отношение от страна на служителите. Когато човек попълва документ трябва да е седнал на стол срещу дадения социален работник, да му се оказва съдействие кое и как трябва да бъде попълнено, да получи топла и учтива дума, а не да се чувства като просек.

123
123
12.01.2013 20:09 20:09

Ami g-ja Zlatka e sa6tata kato slujitelkite si,vijte kakva nemarlivost,niamalo podaden signal,ami tia kade hodi na rabota,v druga sgrada li e,4e ne vijda kakav mrak e,abe karat si ia ot zaplata do zaplata vreme da minava,iniciativi nikakvi,ako ne i narediat ne6to prasta si ne mardat,za sajalenie v bydjetnata sfera vsi4ki sa takiva!

лили
лили
12.01.2013 14:32 14:32

Подрепям напълно горе написаното на „социални грижи ха-ха-ха“ и е много неприятно държ. служители да се държат толкова грубо с хората в неравностойно положение и да ги обиждат с най-различни етикети.
Те тогава са професионални индивиди и не мисля, че е необходимо да са вътре, защото навън има толкова много кадърни и безработни хора.
Масово уволнение, само излагат !.
Хората са прави, искането е основателно, но не е нужно да излагат шефът на социалната дирекция Златка Караджова.
Г-жа Караджова вземете под внимание написаното от всички нас и си отсейте служителите, защото много ви излагат!

лили
лили
12.01.2013 14:08 14:08

!социални грижи ха-ха-ха

haskovo
haskovo
11.01.2013 19:31 19:31

Не само осветлението им е в лошо състояние а да не говорим за служителите които работят там особенно на прием документи /в двете стаи/- нито ти обясняват нещо, хвърлят ти ей така една молба и се спасявай, нито ти казват какви документи трябва да приложиш към молбите а само те разхождат по няколко пъти и ако искаш да попиташ за повече информация ти викат като на куче и това били социални работници 😉 Имам наблюдение, че хората от малцинствата са най облагодетелствани от социални грижи, Само един съвет към г-жа Караджова нека пенсионира служителите си който са толкова зле с комуникацията, а камоли с съвремените технологиите – нека си стоят в къщи като не си разбират от работата и немогат да работят с хора.

v 4as
v 4as
11.01.2013 14:43 14:43

direkcia socialno zatrudnenie ot kade na kade 6te iskat li4nite karti na invalidite sled kato ima6 palnomo6no protivore4i s zakona za balgarskite li4ni dokumenti ABE PROIZVOL GOLIAM I BUROKRA6TINA

v 4as
v 4as
11.01.2013 14:43 14:43

direkcia socialno zatrudnenie ot kade na kade 6te iskat li4nite karti na invalidite sled kato ima6 palnomo6no protivore4i s zakona za balgarskite li4ni dokumenti ABE PROIZVOL GOLIAM I BUROKRA6TINA

v 4as
v 4as
11.01.2013 14:42 14:42

direkcia socialno zatrudnenie ot kade na kade 6te iskat li4nite karti na invalidite sled kato ima6 palnomo6no protivore4i s zakona za balgarskite li4ni dokumenti ABE PROIZVOL GOLIAM I BUROKRA6TINA

anonimen1234
anonimen1234
14.01.2013 21:34 21:34

В СОЦИАЛНОТО ВЕЧЕ СВЕТИ! ЖАЛКО ЗА ДИРЕКЦИЯ,ЧИИТО ДИРЕКТОР СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ВЗЕМА РЕШЕНИЯ САМО СЛЕД МЕДИЕН НАТИСК, НО ЗА БЕЗХАРАКТЕРНО ПОЛИТИЧЕСКО НЕДОРАЗУМЕНИЕ КАТО Г-ЖАТА КАРАДЖОВА Е ОК. ИНАЧЕ АЗ СЪМ ДОВОЛЕН ОТ НЕЯ-КАТО НЕ МИ ИЗНАСЯ НЕЩО НА ГИШЕТО ЗА КЛИЕНТИ, ВЛИЗАМ ПРИ НЕЯ И СЛЕД ЛЕК СКАНДАЛ И НАМЕК ЗА НАМЕСА НА ТЕЛЕВИЗИИ ВСИЧКО МИ СЕ РЕШАВА НА МОМЕНТА И НЕ СЕ ЗАНИМАВАМ С ГЛУПОСТИ КАТО ПЪЛНОМОЩНИ, КУП ДОКУМЕНТИ И ПРОЧЕЕ. АКО ИМАТЕ МОЗЪК, И ВИЕ ГО ПРАВЕТЕ – ВИНАГИ МИНАВА, КОГАТО ГИ ЗАПЛАШИШ И ЗАПОЧНАТ ДА ТРЕПЕРКАТ ЗА МЕСТЕНЦАТА СИ И ЗА ТОВА КАК ЩЕ ГИ ПРЕДСТАВЯТ МЕДИИТЕ ПРЕД ХОРАТА И НАЧАЛСТВОТО. ЩОТО ЗНАЯТ, ГОРКИТЕ, КОЛКО СИ ТЕЖАТ НА МЯСТОТО И КАК БЕЗ ПАРТИЯТА ЛЮБИМА И СИНИТЕ ПАРТИЙНИ КНИЖКИ СА ЗАНИКЪДЕ /АКО РАЗЧИТАТ НА СЕБЕ СИ ДЕ/!

Back to top button