Хасково

1 234 с молби за безплатни винетки, отказват на 12

Image1 234 заявления за получаване на безплатни едногодишни винетки са постъпили от хора с увреждани в хасковската социална дирекция досега. От Пътното управление са предоставили на дирекцията общо 728 винетки, 37 от които са за жители на Минерални бани. На всеки две седмици се зареждат нови стикери.
В момента винетки се предоставят на лицата, които са подали молби до 28 декември, 2012 г. 90 на сто от подалите документи се одобряват. Направени са само 12 отказа, главно заради това, че в тези случаи има съсобственост на посочения автомобил.

От винетна такса са освободени хората със степен на инвалидност 50 и над 50%. Право на безплатна винетка имат и онези, които отглеждат деца до 18 години с трайни увреждания и до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст. Кандидатите трябва задължително да представят удостоверение от ТЕЛК и копие от лична карта. При подаване на молбата желаещите трябва да носят свидетелство за регистрация на автомобила и документ за сключена застраховка „Гражданска отговорност”. Работният обем на двигателя не трябва да надвишава 2000 куб. см.

Молби за безплатни винетки се подават целогодишно в Дирекция „Социално подпомагане“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button