Хасково

Сухо мляко и памперси за две сирийчета, настанени в Пъстрогор

Центърът в ПъстрогорДни след като  престъпна банда  ограби  офиса на БЧК в Хасково,  хуманитарната организация връчи помощи  на две деца на сирийски бежанци.

Малчуганите са настанени в Транзитния център за бежанци в  Пъстрогор. Те получиха сухо мляко, бисквити, памперси и сироп против кашлица, осигурени от Бежанско-мигрантската служба на Червения кръст.

Децата са част от група от Сирия, преживяла драматични  премеждия при нелегалното преминаване на българо-турската граница. 

При рутинен полет на хеликоптер на Гранична полиция  в края на декември  на около 700 метра от граничната бразда  в ямболско са забелязани три деца и две жени, едната от които  мъртва. При повторен обзор на хеликоптера в същия район са открити още две жени и петима мъже, сред които и съпругът на починалата.

Премръзналите са пренесени на ръце, а след това с високопроходими автомобили на Гранична полиция са откарани  до най-близкото село, където им е оказана медицинска помощ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button