Хасково

Курумбашев: ГЕРБ да спрат да се хвалят, че кучетата им ядат сьомга

Петър КурумбашевУправляващите да спрат да се хвалят, че кучетата им ядат телешки шол и сьомга, а да помислят за заплатите на българския народ, призова депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев в Хасково.

Коментарът му бе направен по повод исканото увеличение на заплатите на държавната администрация, което засега финансовият министър  Симеон Дянков отхвърли.

Депутатът Емилия Масларова нарече идеята „цинична“. „Сигурна съм, че тези намерения ще се реализират“, допълни още народният представител. „Предполагам, че тази политика ще се прокара. Би било добре преди изборите управляващите да си купят цялата държавна администрация“, каза още Масларова.

По повод изявленията на министър Дянков, че през 2012 година са спестени 750 милиона лева, Масларова и колегите й Корнелия Нинова и Сергей Станишев са внесли предложение за разпределение на тези пари. В документа посочват, че 194 милиона лева от парите могат да бъда използвани за увеличение на пенсиите от началото на годината, още близо 30 милиона лева да се дадат за увеличение на майчинството от 290 на 310 лева. Останалите около 500 милиона лева да се оползотворят за следколедни добавки за пенсионерите, за справяне с младежката заетост и за децата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.01.2013 21:47 21:47

Ti bokluk dolen kakvo pravi6 tuk be.Izmet dolna.Hodi da izlije6 Maslarkata…

Станислав Кръстев
Станислав Кръстев
14.01.2013 23:00 23:00

Спрямо Курумбашев – ти си една жалка хле*арка с болен мозък и в случая от тебе не виждам по-голям боклук и цървул в България !!

Back to top button