Спорт

Баскетболният „Хасково 2012“: Тенденциозни съдии ни ощетяват

Хасково 2012Федерацията по баскетбол е една дефектна структура. Ще се боря с всички позволени средства тя да бъде променена и в нея да влязат качествени хора, които да я управляват. Това заяви днес старши треньорът на женския баскетболен отбор „Хасково 2012“ Елена Станкова.

От ръководството на клуба отправиха обвинения в тенденциозно съдийство, а причината била да не станат първи. В подкрепа на твърденията им изпълнителният директор на клуба Станислав Станков посочи, че четирите мача, които са загубили, са свирени от съдията Николай Костов. А в последния двубой срещу Левски в събота, той е ощетил отбора в 19 ситуации. Именно скандалната среща стана повод Станков да поиска оставката на председателя на съдийската комисия Стефан Станев.

В срещата „сините“ победиха с 85-68, а напрежението между Станков и старши-треньорът на мъжкия отбор на Левски Тити Папазов от терена се преместило и в съблекалните. Двамата си разменили остри реплики, а Папазов дори хванал за яката своя опонент. Очаква се в сряда съдийската комисия да разгледа мача, а в петък етичната комисия на Федерацията да обсъди поведението на Тити Папазов.
Освен от лошото съдийството, от ръководството на отбора се оплакаха и от некоректната публика. По време на мача феновете на Левски обиждали чуждите състезателки в хасковския отбор, наричайки ги „босненски к*рви“ и „сребреници“.

Първите ми впечатления са, че тук се играе много груб баскетбол. Трябва да се борим и със съдиите, и с една некоректна публика, коментира състезателката от Босна Амра Мехмедич.

Няма да се откажа, категоричен бе днес изпълнителният директор, а стимул за това му давали близо 200-те деца, които били ангажирани в баскетболния клуб.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
31.01.2013 21:22 21:22

os6tetjavat ni ,za6toto sme ot provincijata-malkoto haskovo?!!tova 6te e taka vinagi za sagalenie!!!

Back to top button