Хасково

Хасковски ресторантьори на митинг в София

Протестиращи пушачи, архивЗа протестен митинг срещу забраната за тютюнопушене се готвят хаскоските ресторантьори, съобщи за Haskovo.info председателят на местното сдружение на хотелиерите и ресторантьорите Стойчо Ганашев.

Протестът е насрочен за 1 февруари и ще бъде организиран от „Националната асоциация на свободните – Свободен избор“, която бе учредена в края на миналата седмица. Сред 18-те учредители е и хасковската организация на хотелиерите и ресторанторите. „За председател на сдружението избрахме актьора Андрей Слабаков„, информира Ганашев.

Основната цел на „НАС – Свободен избор“ е отмяна на тоталната забрана за тютюнопушене в закритите обществени места и стадионите и спешно регламентиране на възможност за обособяване на заведения или части от заведения за обществено хранене и развлечения, достъпни за пушачи, както и възможност за обособяване на такива зони на стадионите, допълни Стойчо Ганашев.

Ще се борим и срещу всички останали закони, които са безсмислени и са направени за монополистите, а не за обикновените хора“, заяви председателят на Хасковската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

По повод непрекъснатото нарушаване на настоящата тотална забрана за тютюнопушене в заведенията, Ганашев заяви, че това за пореден път доказва тезата, че един лош закон вреди на всички. Той все пак призова колегите си да спазват закона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Руси Иванов
Руси Иванов
16.01.2013 15:24 15:24

Докато тези с кучетата се опитват да ги заставят да водят любимците си с поводи и намордници – пушачите няма как да си водят дима от цигарите. Потърсете дом с печка на твърдо или течно гориво и ще видите че домакинът се е постарал да запуши всякакви възможни места от където излиза дим – НА ПУШАЧИТЕ КОЕ ДА ИМ ЗАПУШИМ ТА ДА НЕ ИЗЛИЗА ПУШЕК И ДА НИ ОДИМЯВАТ???
Известно е че не само одимяването е проблем – децата виждат всичко и знаете как подражават на големите.Интересни събития се получават в последно време – нарушителите на закона протестират и претендират за права.
всеки има право на свобода НО някои забравят че свободата им завършва до там от където започва свободата на другия – КАК ПУШАЧЪТ ЩЕ КОНТРОЛИРА ДИМА ОТ ЦИГАРАТА СИ ЗА ДА НЕ ВЛИЗА В НОСОВЕТЕ НА ОКОЛНИТЕ, ЗА ДА НЕ ИМ НАРУШАВА СВОБОДАТА?
Нарушителя реве за права – крадецът вика дръжте крадеца!!!

Пушач
Пушач
16.01.2013 17:26 17:26

За каква мерена свобода става дума ? Нали можеше да има заведения , в които да се пуши и където да не влизат непушачите като вас . Както и обратното. Там пък аз нямаше да вляза. Ето ти свобода на избора ! Нито вие щяхте да ми дишате дима , нито аз щях да търча да пуша на студа като куче.

НЕПУШАЧ
НЕПУШАЧ
17.01.2013 9:42 9:42

ИМАМ ЧУВСТВОТО,ЧЕ ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ НЕПУШАЧИТЕ СА ПО НЕТОЛЕРАНТНИ ОТ ПУШАЧИТЕ.ИЗОБЩО НЕ СИ ПРАВЯТ ТРУД ДА ЧУЯТ КАКВО ИСКАТ РЕСТОРАНТЬОРИТЕ.ТИПИЧЕН ПРИМЕР Е Г-Н ИВАНОВ.ПОВЕЧЕ ПИШЕ ОТКОЛКОТО ДА ЧЕТЕ

nepusha4
nepusha4
19.01.2013 20:26 20:26

restorantiorite sa galki,sled kato raz4itat na pusha4ite da im palnjat zavedenijata,a ne taka,4e da privlekat hora-4rez giva ka4estvena muzika-ne 4alga?!!!sashto taka hubava atmosvera,dobra kuhnja,ne naduti ceni,zastoto sme malak grad i ima mnogo,,zavedenija,,,koito na nikoi ne sa nugni?!!! i mnogo drugi vagni neshta,za da im varvi biznesa?!!!mnogo pove4e sa horata,koito imat mozak v glavata i ne se trovjat,a ine trovjat okolnite okolo tjah!!! neka tezi restorantiori,koito raz4itat samo na pusha4ite,da si napravjat zavedenija samo za tjah i vzaimno da se opushvat?!taka,4e ako govorim za netolerantnost,to tova sa pusha4ite,a i restorantiorite,koito ,,razsagdavat,,po tozi na4in!!!zakona e priet i vrashtane nazad njama!!!kakto e navsjakade po evropa!!!razberete go ve4e tova!!!!!

Back to top button