Хасково

Ръст в издаването на риболовни билети отчитат от ИАРА

Д-р Милчо МилчевС над 3 000 билета повече е издала през миналата година Изпълнителната дирекция по рибарство и аквакултури в Хасково в сравнение с предходни години. 

И през тази година се очаква ръст в издаването на билети за любителски риболов, а молби за това вече се приемат в дирекцията. Няма промяна в цената им и годишният струва 25 лева. Санкцията за рибар, хванат да лови риба без китап е от 50 до 200 лева, припомнят от Агенцията.

Според инспекторите рибарите вече стават по-отговорни, а нарушенията са все по-малко, което обяснява и резкият ръст в издаването на билети. Засилените проверки по водоемите в Хасково и солените глоби са друга причина за това.  

Повече нарушители-риболовци в момента има концентрирани по реките в региона – Харманлийска, Марица, Добричка, където излиза речна риба. Причината е, че язовирите са замръзнали, коментира началникът на агенцията в Хасково д-р Милчо Милчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
protestira6t
protestira6t
16.01.2013 21:24 21:24

mil4ev pariliti ve4e pod opa6kata vreme e da si hodi6 pri kozel4eto na zaplatka

Back to top button