Регион

Хванаха 8 сирийци и двама каналджии на границата

Снимка от МВРОсем нелегални имигранти и двама каналджии са задържани на границата с Турция, съобщават от МВР.

В понеделник по обяд мобилен пост за техническо и визуално наблюдение забелязал деветима мъже близо до българо- турската граница в района на село Голям Дервент. Граничните полицаи започнали наблюдение на нелегалните имигранти, защото имали информация, че групата ще бъде превозена организирано към вътрешността на страната.

Когато се стъмнило, на мястото пристигнали 3 автомобила – „Форд Ескорт“, управляван от 47-годишен харманлиец и две таксита от Свиленград. Деветимата се качили в колите и минути по-късно били задържани.

Осем от заловените, на възраст от 22 до 46 години, били без документи за самоличност и заявили, че са сирийски граждани. Деветият е 38-годишен мъж с двойно гражданство – българско и турско.

Срещу харманлиеца, който се счита за организатор на канала, и мъжа, който е превел сирийците през границата, е повдигнато обвинение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button