Регион

Вода заля временния път между Бориславци и Малки воден

Скъсаният от водата през февруари мостСелата Малки воден и Бориславци отново останаха без връзка, след като малката река, която е приток на язовир Ивайловград, е заляла временния път между тях. Връзката беше изградена, след като през февруари водата отнесе моста на пътя заедно с автомобила на семейство Недялка и Георги Бойчеви, които загинаха.

Реката е придошла внезапно и е заляла съоръжението, което наложи да спрем движението по него, обясни пред Haskovo.info началникът на Областното пътно управление Живко Боговски. Той увери, че веднага щом водата се оттече, ще започне възстановяването на временния път. Междувременно на пътуващите се налага да заобикалят през Маджарово и Любимец.

Това не е първият случай, в който реката залива връзката след скъсването на моста. Вече няколко пъти се е налагало да се извършват ремонти на съоръжението и тръбите, които минават под него, уточни Боговски.

За невъзстановения мост вече сме ви разказвали през есента. Тогава властите увериха, че се работи за построяването на нов. Вече е готов проектът, за чието изпълнение предстои да бъде избрана строителна фирма. Нов мост хората от Малки воден и Бориславци ще имат най-рано през лятото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button