Хасково

Проверяват музикалните познания на четвъртокласниците в национално състезание

Състезание по музикаНационално състезание по музика се проведе днес сред четвъртокласниците в хасковските училища. То се организира за първи път, а целта е да се проверят знанията на децата по музика спрямо учебното съдържание и проявеното творчество, съобщи началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов.

Общинският етап от състезанието „Ключът на музиката“ започна в 10 часа във всички училища като участието в него няма задължителен характер. В училище „Кирил и Методий“ се включиха 20 четвъртокласници. Те трябваше да решават тест с 15 задачи, съобразени с учебния материал, изучен до момента. Освен въпроси с избираем отговор, той включваше и задачи с отворен отговор. Учениците имаха и творческа задача, която да провери познанията и представите им при слушане на музика. При нея се оценяват проявените творчески способности.

Резултатите трябва да са готови до 7 работни дни и да бъдат изпратени в регионалния инспекторат. Класиралите се ще участват в областния кръг на състезанието, а победителите от него ще се състезават на национално ниво.

Състезание по музика  Състезание по музика 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button