Хасково

Учредиха клуб „Мама“ за деня на родилната помощ

Бабинден в читалище ЯворовС традиционния ритуал по подсипване на „Бабата“ читалище „Пейо Яворов“ отбеляза Деня на родилната помощ – 21 януари.

Специални гости на празника бяха акушер – гинекологът д-р Антоанета Честеменова и педиатърът д-р Лиляна Михайлова.

Според обичая млада майка трябва да полее на “Бабата“ от ритуално котле вода, за да си измие ръцете, дарява я със сапун и нова кърпа. А „Бабата“ трябва да изтрие ръце в полите на жените, за да се раждат по-леко децата.  „Тази година, които са родили, догодина да повторят. Амин!“ – бе изречената по време на ритуала благословия на д-р Антоанета Честеменова, която тази година бе в ролята на „Бабата“. Акушер – гинекологът пожела много здраве и късмет на новородените бебета и техните майки и през настоящата година да се родят много деца в Хасково и страната ни.

Бабинден в читалище ЯворовСекретарят на читалище „Пейо Яворов“ Росица Димова изрази почитта и възхищението си към д-р Честеменова и нейните колеги, за всеотдайността в работата и благодари за грижите и вниманието, което оказват на родилките и техните рожби, за отговорността, с която упражняват своята древна и важна за обществото професия.

Присъстващите млади майки – членове на читалището пък се обединиха около идеята в културната институция да бъде учреден клуб „Мама“. Новосъздадената организация вече вече има 10 члена.

Клуб „Мама“ ще помага на младите майки при отглеждането на децата им като търси и предлага компетентни мнения. Целта е майките да прекарват заедно част от свободното си време. В читалището ще се организират тематични срещи със специалисти. На тях ще бъдат разисквани теми като отглеждане на детето, хранене, заболявания в ранна детска възраст. Клуб „Мама“ ще има и фейсбук страница.Организацията е отворена за членство на майки на малки и по–големи деца , които имат нужда да обменят опит и да се отделят поне за малко от напрегнатото си ежедневие.

Първата сбирка на клуба ще бъде на 31 януари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button