Хасково

Две бебета на Бабинден в Хасково, малчугани редят стихове и песни в АГО

АГОДве бебета проплакаха тази сутрин в хасковското АГО. Първото е момченце. Появило се е на бял свят по нормален път. Тежи 2,500 кг и е дълго 46 сантиметра.

Второто бебче, родено на Бабинден в областния град, е момиченце. „Роди се с много коса като истинска дама„, коментира началникът на отделението д-р Стефка Христова.Малката е второто дете в семейството. Тежи 3,350 кг и е дълга 50 сантиметра.

Още едно момче е на път да се роди днес в местното АГО. Бъдещата майка чакаше в предродилна зала – малко притеснена, но щастлива, че точно на Бабинден наследникът й ще се появи на бял сват.

„От началото на годината сме дали живот на 46 бебета. Тази година ни предстои ремонт. Изцяло ще бъдат обновени родилна зала, патология, гинекология, втората операционна зала и интензивния сектор, съобщи д-р  Христова.  Очакваме и нова апаратура – лапароскоп и хистероскоп, за да въведем безкръвния метод на опериране за определени гинекологични заболявания, допълни още тя.

По традиция специално тържество в хасковското АГО изнесоха малчуганите от ОДЗ №11 „Елхица“. С песни и стихове те поздравиха работещите в отделението с Деня на родилната помощ. „Децата са цветя, дано вашата градина винаги да е пълна с деца“, пожелаха педагозите от детската градина. На свой ред домакините почерпиха малките си гости с лакомства.

АГО

Момиченцето, родено днес

АГО

Майката, която чакаше в предродилна зала своята мъжка рожба

АГО АГО
АГО АГО
АГО АГО
АГО АГО

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
petq
petq
21.01.2013 17:57 17:57

Още едно бебе изплака в 17.16 в АГО с екипа на Д-Р Честименова,акушерка Шопова и акушерка Тодорова!!Момченце,което тежи 4.500 кг и ще се казва Боян!Да им е честито,да расте здрав и късметлия!

ilona valkova
ilona valkova
21.01.2013 20:38 20:38

Sarde4na bragodarnost na dejyrniq ekip na 29.09.2012g.
Blagodarq za svetkavi4naka reakciq na d-r Hristova s koqto ni spasi dvete sas de6teri4kata mi VLADILONA
Blagodarq na d-r Dobrev i ekipa my koito me prieha…
Blagodarq na d-r Kehaiov i saprovojda6tiqt go ekip za yspe6nata operaciq……………………
BLAGODARA VI OT SARCE I GOSPOD ZDRAVE DA VI DAVA
NA CELIQ EKIP RABOTE6 V AGO GR HASKOVO

BLAGODARQ
S YVAJENIE :ILONA VALKOVA

Biagaite dale4
Biagaite dale4
22.01.2013 20:37 20:37

S tazi obstanovka , tova otdelenie prili4a na kozarnik, ne na rodilno, a za kadrite mu, nare4eni doktori, poslovi4ni s nekadarnostta si mogem poemi da napi6em … Ragdaite haskovliiki drugade,samo ne i tyk… 6tom i targa6a dr Litov e tyk, togava –-dim dim da Vi niama…

Back to top button