Хасково

Нуждаещи се даряват дарени пари на Българската Коледа

Връчването на средстватаРодителите на 4-годишния Никола от Свиленград – Петра и Марин Бееви ще дарят пари на Българската Коледа, въпреки че самите те разчитат на благотворителната инициатива.

Това стана ясно днес в Областна администрация – Хасково по време на разпределянето на средствата, събрани от благотворителния базар в края на миналата година. Тогава губернаторът обяви, че събраните пари ще бъдат разпределени между Йордан Каменов, Гюлчин Наимова и Никола Беев.

Йордан е с детска церебрална парализа, Гюлчин има толкова крехки, че се чупят при всяко падане, а Никола страда от ревматоиден артрит.

Връчването на средстватаДнес семействата на всяко от трите деца получиха от областния управител Ирена Узунова по 405 лева. Майката на Данчо обясни, че малкият посещава дом „Марина“ и парите ще бъдат използвани за подобряване на състоянието му. Майката на Гюлчин обясни, че 405-те лева ще използва за закупуване на вече поръчани от чужбина лекарства. Бащата на Никола от Свиленград пък заяви, че парите ще дари на Българската Коледа. Така добрината на хасковлии ще достигне до повече деца.

Haskovo.info припомня, че в благотворителният базар в Областна администрация – Хасково се включиха 18 училища от Хасково, Харманли, Любимец и Стамболово. Децата бяха изработили картички, кулинарни изделия, играчки и много други коледни сувенири, които се разпродадоха в рамките на два дни.

Връчването на средствата Връчването на средствата
Връчването на средствата Връчването на средствата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button