Хасково

Окръжна прокуратура върна кмета и знака на Районната

Мястото, където е бил знакътОкръжна прокуратура – Хасково връща преписката за премахнатия по нареждане на кмета на града пътен знак на Районното обвинение. Това съобщи за Haskovo.info наблюдаващият прокурор Антон Попов.

Проверката беше образувана на базата на докладни записки от служители на „Пътна полиция“ за случка от декември. Тогава по нареждане на Георги Иванов бил премахнат пътен знак, който забранявал влизането на автомобили към служебния паркинг до сградата на отдел „Архитектура“ на кметството. Преди това общински служители били глобени, че не го спазват.

Според униформените градоначалникът е нарушил чл. 270 и 282 от Наказателния кодекс като с действията си попречил на органите на реда да изпълняват задълженията си и превишил правата си „с цел да набави за себе си или да другиго облага или да причини вреда“.

Районната прокуратура в Хасково първоначално обяви, че по първия член нарушение няма, а по втория компетентна е Окръжна прокуратура. От там обаче са преценили, че няма престъпление и по другия член, както и по каквито и да е текстове, подсъдни на Окръжното обвинение, обясни Антон Попов. Това е и причината преписката да бъде върната в Районната прокуратура.

Потърсен за коментар преди две седмици Георги Иванов заяви, че „Простотията няма граници“ и определи действията на полицията и КАТ като отговор на сагата с паркингите на Областната дирекция на МВР и на Областната администрация, чиито бариери бяха премахнати по искане на общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button