Хасково

Силвия с бронз от карате турнир в Хърватия

КаратеНай-добрата състезателка на хасковския клуб „АидаНет Вадо-рю“ Силвия Вангелова се завърна с бронз на „кумите“ от силния международен турнир по карате за голямата награда на Хърватска. Домакин на състезанието за юноши, девойки, младежи, мъже и жени до 21 години бе град Самобор. Близо 1500 каратеки от 20 държави взеха участие в супер турнира, който за мнозина бе последна проверка преди предстоящото европейско първенство в Турция в началото на февруари.

Звездите на „АидаНет Вадо-рю“ Силвия Вангелова и Егемен Сербест бяха сред 20-те състезатели, включени в състава на нашия национален отбор. При изключително силна конкуренция хасковлии достигнаха до полуфиналите на кумите, а Силвия грабна един от двата медала за България на турнира.

Тя преодоля три състезателки и направи много добра игра на полуфинала, но загуба на концентрация й попречи да е финалистка. В срещата за трето място Силвия отново показа класа и взе бронза“ – коментира за  Haskovo.info генералният секретар на Българска национална федерация по карате и президент на „АидаНет Вадо-рю“ инж. Георги Ривов. Той заяви, че е доволен и от Егемен Сербест, който записа победи в три срещи, но остана пети в спора за бронза след като загуби заради непреценена атака в самия край и съдийско решение полуфинала в категорията си срещу представител на домакините.

„Този турнир е само етап от подготовката. Най-важното беше Силвия и Егемен да изпълнят определените им задачи, тъй че класирането им бе без значение. Имаме още две седмици, в които ще работим усилено, за да отстраним слабостите и се поздравим с успех на предстоящото европейско“ – допълни Георги Ривов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button