Хасково

Догодина започва лечението на „дълбоки“ тумори в Хасково

Диспансерите в БоляровоДо края на януари догодина трябва да приключи изграждането на лъчетерапевтичния комплекс към Хасковската болница по онкология. Срокът е 31 януари. Дотогава трябва да са готови помещенията в сградата на диспансерите в Болярово и да бъде закупена необходимата техника.

5,3 милиона лева за новия комплекс са осигурени от Европейските фондове, а близо 1 милион от националния бюджет. Община Хасково, която е собственик на болницата, ще плати 211 000 лева.

В новия комплекс вече ще бъде възможно да се лекуват дълбоко разположени туморни процеси като карцином на белия дроб, простатата, гинекологични тумори. Досега в бившия онкодиспансер са се лекували само повърхностни образувания.

От подобно лечение ежегодно имат нужда поне 180 човека от Хасково и Кърджали. Досега те са били изпращани в Пловдив, Стара Загора и София. Обикновено те е трябвало да чакат с месеци, което е обезсмисляло лечението, а част от тях са се отказвали, сочи анализа на екипа, изготвил проекта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button