Хасково

Хасковската инвазивна кардиология спаси човек в клинична смърт

КардиологияЧовек с инфракт, изпаднал в клинична смърт, спасиха специалистите от хасковската лаборатория по инвазивна кардиология. Миналия вторник 44-годишен мъж от областния град почувствал стягане в сърдечната област и тръгнал към личния си лекар.

Стигайки до ДКЦ I хасковлията припаднал. Веднага на място дошъла екип от Центъра за спешна помощ, които транспортирал пострадалия в Спешното отделение на областната болница в кома. 44-годишният хасковлия е бил интубиран и приет в инвазивната кардиология, която реално заработила предния ден. Диагнозата на мъжа била масивен преден инфаркт, разказа днес шефът на лабораторията д-р Орлин Радев. Благодарение на бързата намеса на специалистите мъжът получил адекватно и бързо лечение в рамките на т.нар. „златен час“. 44-годишният мъж дори вече е изписан, обясни д-р Радев.

Кардиология

Д-р Радев днес оперираше в екип с ръководителя на Отделение по инвазивна кардиология с лаборатория за сърдечни катетеризации към Пирогов д-р Валери Гелев

За седмица от старта на същинската дейност в Лабораторията по инвазивна кардиология в Хасково за лечение са приети 28 пациенти, на няколко от тях е поставен и стент. „Имаме капацитет за поне 4 пъти по толкова. Изводът ни е, че хората от областта са имали нужда от такъв вид дейност„, коментира шефът на лабораторията.

„При работата си ние използваме основно трансрадиален достъп, което позволява пациентът след интервенцията да стане и на собствен ход да отиде до стаята си“, допълни д-р Орлин Радев.

Хасковската болница има сключени договори с Университетска болница – Пловдив и Специализираната болница за активно лечение „Св. Екатерина“. Така пациентите, които се нуждаят от по-специализирана помощ се пренасочват към тези две лечебни заведения. Имаме дори един пациент, на когото съдействахме да се оперира в „Токуда“, допълни д-р Радев.

Въпреки че работи, Лабораторията по инвазивна кардиология все още не е открита официално. Това ще стане след като фасадата на сградата, където се помещава отделението бъде довършена и специалните гости от София синхронизират заетостта си със събитието в местната болница.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
някой си
някой си
22.01.2013 18:23 18:23

Стент, а не стенД, моля

Анонимен
Анонимен
22.01.2013 21:30 21:30

tova li e vagnoto be tapak?!kakvo se hvashtash na slu4aina greshka-tova sme balgarite,da se hvashtame za gluposti, a da ne vigdame koe e hubavoto i pozitivno?!palni zadrestenjaci i kompleksari sme,njama sto?!!!

ха ха ха
ха ха ха
23.01.2013 11:50 11:50

То пък станахме и банални с тия самохвалства,спасили човек,та това им е работата, а не казват за нехайствата, за рушветите и мръсотията вътре!

Анонимен
Анонимен
23.01.2013 12:13 12:13

tova za nehaistvata,rushvetite i mrasotijata go znaem vsi4ki-tova za galost e taka!taka e v nasheto bg,no ne biva da se otri4a hubavoto,koeto se pravi?!!za tova govorim!!!tova ne e li vagno,4e se spasjava 4oveshki givot?!!takiva sme neblagodarni nie balgarite!!!vinagi trjabva da kagem na bjaloto 4erno!!!

Анонимен
Анонимен
24.01.2013 10:55 10:55

Съпругът ми е един от 28-те минали през инвазивната кардиология и екипът на д-р Радев. Бях на свиждане и със съпругът ми бяхме навън. При нас се спря един симпатичен и лъчезарен мъж, когото аз не познавах.Указа се, че това е д-р Радев.Впечатленията ми от него са великолепни.С отношението си към болните с усмивката, която цари на лицето му вдъхва доверие и к*раж. Пожелавам да предаде на нашите лекари не само опита си, но да ги научи и на добри обноски,защото болният се нуждае най-веча от това. Бъди жив и здрав д-р Радев.

Back to top button