Хасково

Проверяват пилешкото месо в търговските вериги и складовете на едро

ImageЗасилени проверки по търговските обекти в Хасково за съдържание на вода в пилешките продукти предприеха от Агенцията по безопасност на храните.

Днес проверките ще обхванат големите търговски вериги и складовете за търговия на едро, защото там има най-големи количества, каза пред Haskovo.info директорът на ОАБХ д-р Христо Вълчанов. Проверките са започнали от вчера, но до момента не са открити фрапиращи нарушения, допълни той.

Обект на инспекция ще бъдат както производителите на пилешко месо, така и преработвателите и търговците. Според Наредбата съдържанието на влага в пилешкото месо трябва да бъде не повече от 4,3 %, и да е само такава, която се поддържа физиологично в птичия труп, без да бъде допълнително добавяна.

При първо нарушение глобата за производителя е 10 000 лева, а при повторно нарушение ще бъде затварян обектът. Санкцията за търговците е по-ниска – 5000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.01.2013 13:13 13:13

МЕСОТО НА ФИРМА ГРАДУС СТАРА ЗАГОРА Е С 15/ 100 ВОДА ,МИСЛЕТЕ ДОБРЕ,ИЗНЕРЕНО В КАУФЛАНД ХАСКОВО

Анонимен
Анонимен
24.01.2013 7:04 7:04

samo w piletata li ima woda

Back to top button