Хасково

Видинчанка събира випуск ’78 на СПТУ по дървообработване – Хасково

ПГСС - Хасково

Гимназията по селско стопанство днес

Видинчанката Николинка Филипова се е заела с трудната задача да събере випуск 1978 на някогашното СПТУ по дървообработване в Хасково. Целта на начинанието е със съучениците си да отпразнуват заедно 35-годишнината от завършването на гимназията.

„Последно се събирахме с класа за 5-годишнината от завършването“, разказа за Haskovo.info виничанката, която в момента живее в село Арчар. От тогава до сега – вече 30 години съм изгубила всякакви координати. „Вече сме прехвърлили 50 години и сме се позабравили. Иска ми се да се срещнем всичките около 80 човека от випуск ’78“, каза още Николинка Филипова.

Интересното е, че Николинка няма връзка с Хасково. Като ученичка свирела на Гъдулка. Искала да учи в музикалното училище в Широка лъка, но не я приели. По време на изпитите се запознала с деца от Хасково, които я предизвикали да дойде да учи областния град. Така Николинка дошла да учи в Хасково. Записала специалност „Мебелист“ в СПТУ по дървообработване. Заради любовта си към музиката се записала в пионерския ансамбъл.

Николинка си спомня, че по нейно време директор на училището е бил Васил Георгиев, а негов заместник е бил Емил Гелев. Класен ръководител на видинчанката е била Златка Христозкова.

Първата година Николина и съучениците й учат в сградата на сегашната Професионална  гимназия по селско стопанство. След това се местят в Финансово – стопанската гимназия (бившия Икономически техникум). Николинка Филипова се надява, че за 24 май ще успее да събере випуск ’78 на СПТУ по дървообработване. Надява се хората, които искат да се свържат с нея и приемат радушно идеята й да я потърсят на телефон 0899620282.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
alert()
alert()
20.02.2018 0:42 0:42

alert()

Back to top button