Хасково

Перуанец свири на антара и прави амулети за любов

ПеруанецАмулети за любов и щастие привличаха вниманието на пешеходците в центъра на Хасково днес. Екзотичните прозведения са дело на Уго Паблу от Перу, който за втори път гостува на областния град. Интересът на хасковлии той провокираше с изпълненията си на типичния за родината му, но малко известен у нас инструмент, антара.

Розов кварц в комбинация с перо от орел и зъб от вълк са тайната на любовта и щастието, които трябва да ви донесе амулета. Въпреки че никак не е евтин – 20 лева, интерес към изделията не липсваше. Гривни за здраве за малки и големи, украсени с разноцветни мъниста, камъни и сувенири са сред останалите изработвани от Паблу артикули. Те са обиколили не само всички по-големи градове на България, но и цяла Европа.

Макар и в момента Перу да изживявала икономически подем, Паблу не остава за дълго в родината си. Хасково ми харесва, сподели пред Haskovo.info той. В момента мъжът живеел в Атина със съпругата си, която била сръбкиня.

Перуанец   Перуанец

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button