Хасково

Пилешкото в Хасково изрядно засега, проверките продължават

ПроверкиМасираните проверки за съдържание на вода в пилешките продукти в Хасково продължават. Днес инспекторите от местната структура на Агенцията по храните провериха няколко специализирани магазина за месо. Обект на инспекция са само етикетите на продуктите.

В първия обект нередности не бяха открити. В магазина се продаваше само замразено месо. Инспекторите изискаха удостоверението за регистрация на обекта, провериха един по един етикетите на всички пилешки продукти и не откриха нередности.

Според Наредбата за влагане на вода в пилешките продукти на етикета трябва да е изписано, че максималното съдържание на вода в продукта е 4,3%.

Във втория специализиран магазин освен замразени се предлагаха охладени и мариновани пилешки продукти. След обстоен преглед на документацията, нарушения също не бяха открити.

Haskovo.info припомня, че Наредбата влезе в сила на 20 януари. Утре от Областната дирекция по безопасност на храните ще обобщят резултатите от всички проверки, направени от началото на седмицата в региона.

От Агенцията по храните припомнят, че при първо нарушение глобата за производителя е 10 000 лева, а при повторно нарушение ще бъде затварян обектът. Санкцията за търговците е по-ниска – 5000 лв.

Проверки Проверки
Проверки Проверки

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
mama_dara
mama_dara
24.01.2013 23:19 23:19

imam obekt za hranitelni stoki . rabitia s trima dostav4ika na meso . v vtornik nikoi ne predlagase meso ot pile po novata naredba a tezi magazini ve4e imaha dali na smeniha etiketite

Back to top button