Хасково

Хасковлии писаха на кмета много добър

Георги ИвановМного добър 4,56 е оценката, която хасковлии са писали на работата на хасковския кмет Георги Иванов. Най-доволни от градоначалника са младите хора и жените. 59% не биха го сменили, ако зависеше от тях.  Общинският съвет и общинската администрация имат четворки.

Това показват резултатите от изследването доколко хората са удовлетворени от местната власт, проведено през ноември миналата година от социологическа агенция по метода на телефонното интервю. Данните бяха огласени на брифинг на гражданското движение „ДНЕС“.

71% от анкетираните казват, че няма подобрение на живота след влизането на България в ЕС. Хасково обаче е добро място за живеене – категорични са 63%.  Запитаните смятат, че икономическото състояние на общината заслужава оценката 3,65, която е сравнима с други общини с център областни градове. Основните проблеми на Хасково са безработицата  и ниските заплати и пенсии.

68% от запитаните твърдят, че местните политици не представляват техните интереси. Според половината  политиците в общината не изпълняват ангажиментите, които са поели. Едва 6,8 на сто казват, че биха се кандидатирали за изборна длъжност.

Само 14% са протестирали през последната година, близо половината от тях са категорични, че биха участвали в граждански инициативи за коригиране действията на така наречения политически елит. При подобно изследване през 2010 година обаче този процент е по-голям.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ahahah
ahahah
24.01.2013 15:42 15:42

smiah ezi 71 procenta sa ot ob6tinata tiah sa pitali :))

az
az
24.01.2013 16:25 16:25

da za6to li ne popitaha men.haskovo nai skapiq grad kakvo 6te mi go hvalqt kmeta

Анонимен
Анонимен
24.01.2013 17:11 17:11

Вижте му наглата муцуна на тоя селски боклук.Доволно се усмихва..Ще има много за крадене.

Back to top button