Хасково

Общината съди Министерството на отбраната за военните имоти?

Военни имотиОбщина Хасково да предяви искове за собственост против Министерството на отбраната за възстановяване на собствеността върху бившите военни поделения. Това предлага в докладна записка до Общинския съвет председателят Иван Иванов.

„Още от 1898 година градската управа на Хасково е започнала да дарява на „военните“ различни недвижими имоти на територията на общината с цел развитието на града. Направените дарения съгласно архивите на градския съвет, са правени винаги под условие – „ако войската се вдигне от града“ терените да се върнат на общината. Запазени са достатъчно писмени доказателства в архивите за тези дарения от общината към Министерството“, аргументира направеното предложение към съветниците председателят на местния парламент.

Към момента на територията на Хасково има три недействащи поделения, които са изгубили своето предназначение и в тях няма вече реален войскови състав. Състоянието на сградите е окаяно, а много от тях са заплашени от срутване. Според Иван Иванов Министерството на отбраната няма ясна визия за тяхното управление, а обявените търгове за продажба на част от тези поделения се провалят поради липса на купувачи и инвестиционен интерес.

Смятам, че общината има шанс при завеждане на съдебни дела да докаже отпадналото основание на държане, ползване и разпореждане с имотите от страна на Министерството на отбраната и на база  актовете за дарения да претендира да докаже собствеността си върху тях, посочва Иванов. Ако предложението му бъде прието от Общинския съвет, кметът Георги Иванов ще бъде упълномощен да предприеме необходимите действия за завеждане на съдебните производства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
4.46=0
4.46=0
24.01.2013 16:53 16:53

Ах само да ми паднат тези имотчета. Оле,оле, голямо лапане ще падне.

Анонимен
Анонимен
24.01.2013 20:23 20:23

изтървахме келепира

Back to top button