Хасково

Общината иска сградата на Кукления театър от министерството

Кукленият театър откъм ул. Стара планинаСобствеността на сградата на бившия Кукления театър в Хасково да бъде прехвърлена безвъзмездно на общината, иска кмета Георги Иванов. За започването на процедурата обаче е необходимо актуално решение на Общински съвет. В тази връзка градоначалникът е депозирал докладна записка, която местните парламентаристи ще гласуват на предстоящата сесия на 1 февруари.

С решение от април 2008 година, Общински съвет – Хасково е възложил на кмета да предприеме необходимите постъпки за безвъзмездното предоставяне на община Хасково на въпросния имот – държавна собственост, който се намира на ул. „Оборище“.

„В последващи писма бе отправено искане за придобиването на сградата, ведно с необходимата финансова обосновка и становище на Министерството на културата„, се казва в докладната. В края на миналата година обаче областният управител е уведомил местната администрация, че вече е изготвен новият акт за държавна собственост и за приключването на започналата процедура по безвъзмездно прехвърляне на собствеността на имота е необходимо актуално решение на Общински съвет.

Това налага на предстоящата сесия идната седмица местният парламент да даде отново съгласие на градоначалника да започне процедурата по безвъзмездното предоставяне на бившия Куклен театър на общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
4,56=0
4,56=0
24.01.2013 16:56 16:56

Общината иска целия град. Само дето не иска хасковли, те да мрът. По добре Узунджово да стане град, а Хасково да го направим имение на узонджовци.

vela
vela
24.01.2013 20:21 20:21

ей , само търси сграда да вземе.

Back to top button