Хасково

Вещи лица отново отложиха делото за убийството в Корен

Младен МладеновЗа пореден път вещите лица от Научноизследователския институт по криминалистика и криминология – МВР отложиха делото за убийството в Корен.

Haskovo.info припомня, че обвинен в извършването на тежкото престъпление е 31-годишният Младен Младенов. Той е подсъдим за това, че навръх Великден, миналата година, след пиянски запой нахлул в дома 78-годишната Милка Стефанова от селото, нанесъл й удари по лицето и я изнасилил. След това отново се присъединил към компанията си, а жената починала. Според обвинението убийството е извършено по особено мъчителен начин.

С писмена молба експертите от София поискаха да бъдат извинени заради служебен ангажимент и отпуск. Съдебният лекар д-р Христо Еленски също не се яви, тъй като има неотложна работа. Единият от адвокатите на подсъдимия Марин Марковски също не успя да дойде на съдебното заседание поради „влошаване на здравословното му състояние“.

Въпреки това петчелнният съдебен състав даде ход на делото и разпита като свидетел криминалния полицай Вълчо Парасков, който хвърли яснота около усилията на полицейските служители при задържането на Младен. Въпреки отсъствието на д-р Еленски, съдът прие заключението му, което е категорично, че при изследване може да се определи един косъм от коя част на тялото е.

Следващото заседание по делото е на 22 февруари. Тогава трябва да бъдат разпитани вещите лица. Според направената от тях ДНК експертиза открият косъм в бельото на подсъдимия е от жертвата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button