Хасково

Пет секции с повече от час закъснение за референдума днес

РеферендумътПет секционни избирателни комисии в общините Харманли и Свиленград не започнаха референдума навреме. Заради снега членовете на комисиите закъсняха с повече от час.

Това са СИК-ове в селата Болярски извор, Дрипчево, Сладун, Михалич и Маточина отвориха врати, съобщи за Haskovo.info председателят на Районната избирателна комисия Димитър Гавазов.

Изборния ден в региона започна без нарушения и без желаещи да гласуват. 464 са общо секционните избирателни комисии в областта. Една от тях не отвори врати, тъй като в  болницата в Тополовград няма достатъчен брой избиратели.

22 секции в областта са пригодени за  достъп на хора с двигателни проблеми, съобщи  председателят на РИК-Хасково Димитър Гавазов. В никоя община няма разрешената от закона  подвижна секция, тъй като не имало достатъчно кандидати да гласуват в дома си.

В избирателните списъци фигурират 246 663 души, за хасковска община те са 92 257.

3  социологически агенции ще анкетират гласуващите в областта по метода екзит пол. Това са „Афис“ ООД, „Болкан Бритиш Соушъл Сървейс“ АД, и „Алфа Рисърч“ ООД.

Видео Вижте как започна изборният ден в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button