Хасково

Без Неделен пазар, но с пушки на референдума

Лов, архивЗа разлика от парламентарните и местните избори, в деня на първия в новата ни история референдум ловуването е позволено.

Министерството на земеделието не е издало заповед за забрана, каквато е практиката, следователно ловът е разрешен, коментират хасковските авджии.

От Районната избирателна комисия в Хасково потвърдиха, че не са информирани за съществуването на такава заповед. „Ако имаше такъв документ, то ние трябваше да имаме копие от него“, коментира заместник – председателят на комисията Смиляна Никова.

Така на практика след гласуването с „да“ или „не“ за развитието на ядрената енергетика в страната ни мераклиите могат да се отдадат на хобито си и да целят патици, бекаси и друг прелетен дивеч.

Правилото без ловно оръжие в ден за избори е въведено през 1947 година, казват познавачи на историята на ловното движение.

И ако на ловджиите на референдума им е разрешено да стрелят, то търговците от Неделния пазар и автопазара в Димитровград ще почиват по решение на общинската администрация в града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button