Хасково

Изборният ден приключи, всички секции в Хасковско затвориха

Край на референдумаВсички секции в Хасковска област са затворили в 19 часа и изборният ден е приключил навсякъде, отчетоха от Районната избирателна комисия.

Още в първите 30 минути след това 10 секционни избирателни комисии са успели да преброят бюлетините, да попълнят протоколите си и да ги донесат до сградата на Биснесцентъра, където е разположена РИК. Малко след това започнаха да пристигат и останалите представители на СИК-ове.

Край на референдума

Димитър Гавазов

Така и не стана ясно защо от сутринта от РИК – Хасково твърдят, че всички избирателни комисии са започнали работа най-късно два часа след началото на изборния ден, а на практика комисията в село Маточина е заработила едва в 13:20 часа. Според председателя на РИК Димитър Гавазов членовете на комисията са били там и това било достатъчно, за да бъде обявено начало на гласуването. Заради лошите условия на пътя председателят бил докаран със специална техника в ранния следобед. 

Сигнали и жалби в Районната избирателна комисия днес не са постъпили, което е прецедент. Окончателните данни за избирателната активност в Хасковско ще станат ясни след обработването на всички протоколи на секционни комисии, което вероятно ще е факт утре сутринта. Към 17 часа от РИК отчетоха, че в региона са гласували 36 483 избиратели, което е близо 15% от всички, които имат право да участват в референдума.

Според данните на социолозите около 20% от избирателите са участвали във вота. Около 62 процента от хората са дали положителен отговор на въпроса да се развива ли ядрена енергетика чрез изграждането на нова атомна централа. Ако тези данни се потвърдят официално това означава, че решението ще бъде в ръцете на депутатите.

 Край на референдума  Край на референдума

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button