Хасково

Възобновяват издаването на европейски здравноосигурителни карти в Хасковско

Европейска здравнооситурителна картаОт днес се възобновява издаването на европейски здравноосигурителни карти, съобщиха от здравната каса. Временното прекъсване бе поради обжалване на процедурата по избор на фирма- изпълнител .

В Хасково гражданите ще могат да подават заявления за издаване на карта в двете сгради на банка ДСК на ул. „Отец Паисий“ и пл. „Свобода“, както и в книжарницата на пл. „Градска болница“ № 1.

В Димитровград , Свиленград, Харманли, Любимец, Симеоновград , Тополовград, Ивайловград и Минерални бани желаещите ще бъдат обслужвани в офисите на ДСК.

Картата и услугата по издаването й са безплатни, а срокът за издаване е до 15 календарни дни. Бланката за заявление се получава безплатно на място или може да бъде копирана от интернет страницата на НЗОК. За младежи до 14 г., и тези до 16 г., които нямат лични карти, се представя акт за раждане и личната карта на един от родителите.

Европейската здравна карта дава възможност при престой в друга държава – член на ЕС, здравноосигурените да ползват спешна и неотложна медицинска и дентална помощ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button