Спорт

Eнгин със злато и приз за най-техничен борец

Награждаването на Енгин на церемонията Спортист на ХасковоХасковлията Енгин Исмаил отново доказа, че е сред най-силните млади състезатели на тепиха у нас.

Възпитаникът на местното Спортно училище и клуб „Ангел войвода“ грабна титлата в категория 74 кг свободен стил и приза „най-техничен състезател“ на провелото се през уикенда Държавно първенство за юноши. В категорията на Енгин премериха сили 33-ма борци, сред които бе и съотборникът му Енис Ферадов. Той обаче се класира чак на 28-мо място. Среброто стана притежание на Октай Салим от столичния „НСА-Академик“, а с бронза се окичиха Мирослав Христов от „Берое“ и Христо Ицов“ от „Локомотив“ Пловдив.

Златото от държавния шампионат е пореден успех за вицеевропейския шампион при кадетите Енгин Исмаил, който през декември стана втори в класацията „Спортист на годината“ на Хасково и „най-добър състезател“ на тукашното Спортно училище за 2012-та.

Останалите представители на „Ангел войвода“ не успяха да се наредят сред медалистите в зала „Арена-Армеец“. Нурай Юнуз завърши 5-ти при най-тежките в категория 120 кг, Георги Ванчев остана 7-ми при 84-килограмовите, а Ангел Радев – се нареди 12-ти в категория 55 кг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
osuruk
osuruk
29.01.2013 15:06 15:06

osuruk

duduknaysi
duduknaysi
29.01.2013 15:58 15:58

rabota tezi osven Engin

Back to top button