Хасково

Маслиновец продава телешко на открито, хващат го

Image Жител на хасковското село Маслиново бе санкциониран за нерегламентирана продажба на месо от Областната агенция по безопасност на храните. Човекът продавал телешкото месо, което било с неизяснен произход, на открито край селото.

Инспекторите са действали съвместно с органите на МВР по сигнал, подаден на горещия телефон на агенцията. Месото, което било около 10-15 килограма, е иззето и предадено за унищожение на екарисаж. На търговеца е съставен акт, като за това нарушение санкцията е от 1 500 до 2 000 лева.

Още четири акта са съставили през изминалата седмица от Агенцията. Два от тях са за продажба на стоки с изтекъл срок на годност в магазини в Хасково и Харманли. Санкционирани са и двама търговци в Свиленград за неводене на програма за самоконтрол и съхранение на стоки в нехладилни условия.

Общо 135 проверки са извършили от ОББХ по търговски обекти в областта. Издадени са 4 предписания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button