Хасково

Хасковски училища искат компенсация за референдума

Гласуване, илюстрацияДве училища от областта вече са поискали компенсация за направените разходи по време на референдума, съобщи за Haskovo.info началникът на Регионалния инспекторат по образование Иван Панайотов.

От Професионалната гимназия по лека промишленост в Хасково, където бяха разположени две секционни избирателни комисии, са заявили разход от 65 лева. Парите включват ток, вода и телефон. От ПГEТ „З. Стоянов“ в Харманли са поискали да им бъдат възстановени 90 лева.

Освен за режийни, учебните заведения могат да поискат да им бъде възстановен хонорарът на служителите, които са работили заради референдума.

„Това е практика. Ние винаги искаме такава информация за необходимите суми и ги заявяваме към Министерството на образованието„, уточни Панайотов.

Междувременно синдикатите алармираха, че референдумът ощетява българските училища. От синдикат „Образование“  обявиха, че ще предложат в избирателните кодекси и закони да се регламентира задълженията на българските училища относно провеждане на видовете избори и финансовата отговорност на община и държава към тях.

Ако не бъде вменена тази финансова и административна отговорност и продължат да се източват училищните бюджети за провеждане на референдуми и избори, то синдикатът ще предложи изборите да се провеждат в църкви или молове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
чудо голямо!
чудо голямо!
30.01.2013 9:43 9:43

Един пръднал, сите се насрали! Нещо да не видят даскалите!

Back to top button