Хасково

Ресторант „Без име“ заработи в гимназията по туризъм

Кабинетът по барманствоРесторант „Без име“ отвори врати днес в хасковската професионална гимназия по туризъм. Новата придобивка се помещава в класна стая и всъщност представлява кабинет по барманство.

Той е оборудван с бар, кафе машина, кафемелачка, ледогенератор, хладилник, съдомиална машина, блендер и машина за изцеждане на плодове. За да бъде атмосферата още по-реална по рафтовете зад бара дори бяха подредени бутилки с алкохол. „Те съдържат оцветена вода“, успокои присъстващите директорът Пенка Георгиева.

Кабинетът по барманствоКабинетът пресъздава реална обстановка в ресторант. В стаята има маси, столове, огледала, които създават илюзия да просторност. От ръководството на училището не са пропуснали дори пердетата, щорите и вентилацията, който завършват интериора.

„Целта ни е  да предложим по-качествено образование за нашите ученици“, каза директорът на гимназията Пенка Георгиева. Този кабинет ще се използва от учениците от специалностите „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечение“, „Хотелиерство“ и „Кетъринг“.

Импровизираният ресторант „Без име“ струва около 100 000 лева, като парите са спечелени по проект. Това е първият модерен кабинет по барманство, който се открива в областта, а в страната те се броят на пръсти.

Кабинетът по барманство Идеята на ръководството на Професионалната гимназия по туризъм в Хасково е следващата година да бъде открит специализиран кабинет по кетъринг.

Новата придобивка за гимназията по туризъм днес бе осветена тържествено от отец Никола и отец Златко. Лентата на кабинета прерязаха директорът Пенка Георгиева и началникът на РИО Иван Панайотов.

Най-доволни от новооткрития кабинет по барманство са учениците, които непрекъснато питали учителите си кога ще карат практиката си там. Сред тях бе и дванайсетокласничката Вероника Вътева. Тя учи „Хотелиерство“. Момичето е сред тези възпитаници на гимназията, които са имали възможност да карат стаж в чужбина и е участвала на не едно състезания в страната.

Според Вероника новият кабинет ще позволи на нея и съучениците й да получат по-качествено образование и ще бъдат по-подготвени на пазара на труда.

Кабинетът по барманство Кабинетът по барманство
Кабинетът по барманство Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Отец Никола
Отец Никола
30.01.2013 13:51 13:51

Името ми е Отец Никола не Николай

Без име
Без име
31.01.2013 4:56 4:56

Много не изглежда да са вложили 100 00лв.

svetla
svetla
31.01.2013 11:42 11:42

Tova e nai-gotinata direktorka,koiato si darji i potdarja u4ilishteto.BRAVO na g-ja Penka Georgieva.Pojelavam i i za napred da prodaljava taka!

Back to top button