Хасково

Строителна фирма с 20 000 лв. глоба за препятстване на проверка

Красимира СтояноваСтроителна фирма от Хасковска област е отнесла 20 000 лева глоба за това, че е попречила на служителите на Инспекцията по труда да си свършат работата.

По време на проверка през декември инспекторите поискали да им бъде предоставена документация, което собственикът на фирмата отказал да направи. Заради това проверяващите му написали акт.

Още една строителна фирма е отнесла глоба миналия месец. Това е дружество, което строи магистрала „Марица“. Причината е, че заплатите на работниците закъсняват с повече от 4 месеца. Преди това още няколко фирми бяха глобени за същото. Това стана малко след като те излязоха на протест, тъй като не бяха получили плащания от изпълнителя на аутобана.

При рутинни проверки през декември в общинските администрации в региона инспекторите се натъкнали и на две нарушения. Оказало се, че начинът на определяне на възнагражденията на държавните служители не е коректен и ощетява работника, уточни главният експерт Красимира Стоянова. От Инспекция по труда обаче отказаха да съобщят за кои общини става въпрос.

През декември служителите на Инспекцията по труда са извършили общо 104 проверки, констатирали са 379 нарушения и са съставили 12 акта. Шест от тях са за работещи без трудов договор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button