Хасково

9 хасковски деца осиновени в чужбина през 2012-та

Децата в домовете намаляват, архив31 деца от Хасковска област са били осиновени през 2012-та година, съобщи директорът на РД „Социално подпомагане“ Грета Иванова. 22 от тях са намерили родители в страната, а останалите – в чужбина. Две от осиновените деца вече живеят в Америка. Най-голямото осиновено дете през миналата година е на 12 години и половина.

Общият брой на осиновяванията в областта през 2012-та в сравнения с предишната година е по-малък. Това се дължи на факта, че все по-малко деца се настаняват в институции, каквато е и целта, коментира Иванова.

Така в момента в дом „Надежда“ има само ти деца, които са със сериозни увреждания. В дом „Асен Златаров“ децата също намаляват. В Дома за медико-социални грижи малчуганите са 35, като голяма част от тях също са болни.

На фона на намаляващите деца, които се настаняват в институции, расте броят на приемните семейства. Както Haskovo.info писа, техният брой вече е 50. От тях само три са доброволни.

Най-много приемни семейства има в Хасково – 35, следван от Димитровград – 10. Две приемни семейства има в Стамболово и по едно в Ивайловград, Свиленград и Минерални бани.

През декември в регистъра за осиновявания са вписани нови 59 семейства и 5 деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button