Хасково

Опасни дървета плашат хасковлии, разчистването след месец

Опасни клониСлед обилните снеговалежи много от дърветата в Хасково са повредени и има опасност от счупване на големи клони, сигнализират читатели на Haskovo.info. От общината коментираха, че активната кампания по отстраняване на потенциално опасните дървета в града ще започне в края на февруари.

Едно от опасните дървета се намира пред блок на хасковския булевард „Васил Левски“. Сигналът са подали живеещите там на тел. 112. Според тях след поредния сняг клоните са надвиснали заплашително и има опасност да паднат върху преминаващите. На място веднага се отзова екип на Областната противопожарна служба. По-късно бяха извикани и работници на общинската фирма „Екопрогрес“, които отстраниха опасно надвисналите клони.

Опасни клониПрез есента и след зимата общината предприема огледи и съответно акции по разчистване на клоните и рязане на опасни дървета. Последно такива са правени в кварталите „Орфей“ и „Куба“, уточниха от пресцентъра на общината.

Ако според гражданите дървото е опасно, могат да подадат жалба до общината и то ще бъде отстранено. Хората обаче нямат право сами да режат дърветата, защото в този случай подлежат на глоба, уточниха от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button