Хасково

Първа поликлиника и три социални институции в Хасково с асансьори

Сградата на ДКЦ 1Четири асансьора за улесняване достъпа на гражданите до институции ще бъдат изградени в Хасково, съобщи кметът Георги Иванов на днешната сесия на Общинския съвет. Повод за изказването му беше въпрос от съветникът от БСП Смиляна Никова предвижда ли се да бъде изграден асансьор в бившата Първа поликлиника (сега ДКЦ 1).

„Това е сграда на 4 етажа, която всекидневно се посещава от болни граждани, възрастни хора и такива с увреждания. За тях е много труден достъпът до лекарските кабинети“, обоснова се Нитова.

Кметът Георги Иванов обясни, че действия за построяване на асансьор в здравното заведение са започнати още преди няколко години. Тогава вариантът е била да се направи външен асансьор в задния двор. Идеята обаче се оказала неудачна, тъй като съоръжението щяло да затвори част от прозорците на лекарските кабинети, нямало пряк достъп до него от централния вход и цената била висока. Затова проектът бил стопиран.

Сега отново от администрацията са направили проверка и установили, че в бившата Първа поликлиника някога е имало транспортен асансьор, който е много малък. „В момента се разработва проект да се вземат съседни сервизни помещения, за да се направи вътрешен асансьор.

Такива съоръжения ще има и в други три социални институции в града – в Бизнесцентър 2, където има социален център, в Дневния център за възрастни хора и в Дом „Марина“.

Там асансьорите ще бъдат изградени с пари от делегираните бюджети на организациите, а в Първа поликлиника – с общински пари и по всяка вероятност с помощ от лекарите.

Преди това обаче ще бъде обявена обществена поръчка за четирите асансьора, а необходимите пари за асансьора в Първа поликлиника да бъдат заложени в бюджета за 2013 година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button