Хасково

Всеки втори на пътя без винетка, глобата е 300 лева

ПроверкиВсеки втори шофьор, пътуващ днес по пътя Димитровград-Хасково е без винетка. Това е равносметката от специализирана полицейска акция по метода на холандския модел.

От днес са в сила новите винетни стикери и от КАТ предприеха масирани проверки за неизрядни водачи. В 13 часа 5 екипа пътни полицаи застъпиха в района на комплекс „Щъркелите“ по пътя Димитровград-Хасково. Само за 40 минути от проверените 17 водачи, 7 си тръгнаха с акт. Неизрядните шофьори имаха логично обяснение за това – винетки няма.

Проверки

Камен Виденов

Сред глобенените бе и Камен Виденов. Днес целия Димитровград ще има актове за винетки, защото обиколих всички големи търговски вериги и бензиностанции в града, където бе официално оповестено, че ще се продават винетки. Навсякъде обаче бяха свършили. Тогава тръгнах към Хасково, за да търся стикер, обаче полицаите ме спряха и ми съставиха акт, разказа пред Haskovo.info афектираният водач.

Аз съм юрист, ще обжалвам този акт в съда и ще извикам всички управители на бензиностанции като свидетели, допълни Видинов. Той е убеден, че актът ще падне в съда, защото по думите му димитровградските шофьори нямат вина, че не могат да си купят винетки. Както Haskovo.info вече писа, в областния град единственото място, където шофьорите на леки автомобили можеха да се снабдят с годишни стикети, беше Пътното управление.

Глобата за липсата на стикер варира между 300 и 3000 лв, в зависимост от тонажа на автомобила.

Видео Вижте видео репортаж

 Проверки  Проверки

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
водач
водач
01.02.2013 20:21 20:21

Винетки има . Няма годишни.Като си решил да пътуваш купи си навреме годишна или си купуваш седмична и толкоз.Хем чакат до последния момент , хем после някой друг им е виновен. Винетките са по бензиностанциите от 15/12/2012.

6ofer4e
6ofer4e
02.02.2013 20:54 20:54

Sq …“minetki’ kupuvame ama pyti6ta opraweni NE wizdame , a po povod kupuwaneto na vinetki qwno nNE e smetnato kolko 6te trqbwat6toto na 29 ima6e kolkoto 6te6 , ama ako si4ki behme huknali da zimame na 29 …..

Анонимен
Анонимен
02.02.2013 22:31 22:31

Пладнешки обир,е*ати и държавата,винетки за какво???

Back to top button