Хасково

Рехабилитират затворен път за връзка с магистрала Марица

СрещатаДа се възстанови затвореният в момента път Върбица – Скобелево – Чирпан, който да свързва димитровградските села с автомагистралите „Марица“ и „Тракия“. До тази идея стигнаха днес кметове на населени места на съвместна среща с областния управител на Хасково Ирена Узунова, народния представител Катя Чалъкова и началникът на Областно пътно управление Хасково инж. Живко Боговски.

Първоначално кметовете настояваха за изграждане на пътен възел Ябълково, който да бъде връзката с магистрала „Марица“. Той обаче не е предвиден при проектирането на автомагистралата. Искането им бе подкрепено от областният управител Ирена Узунова и депутата Катя Чалъкова, защото според тях пътният възел ще е в полза на жителите на селата. Според кмета на Ябълково в противен случай жителите ще трябва да обикалят поне 30 км, за да се качат на магистралата.

СрещатаНие нямаме нищо против изграждането на този пътен възел, но той не е плануван и въпросът не е коментиран досега, затова не стои на дневен ред, каза обаче инж. Боговски. Затова трябва да се изготви нов проект, а по думите му при проектиране на път се взема под внимание най-вече неговото натоварване.

СрещатаЗаради липсата на проект в крайна сметка селските кметове се обединиха около по-лесния вариант –  възстановяване на затворения в момента път Върбица – Скобелево – Чирпан. За него има избран изпълнител, коментира кметът на Ябълково Иван Панчев. Той уточни, че повече от година пътят е затворен, защото мостът при Скобелево не може да поеме трафика и е опасен.

За реализиране на идеята ще се търси вариант съвместно между Пътна инфраструктура и областните управители на Хасково и Кърджали, уточни пред Haskovo.info Ирена Узунова.

На днешната среща Панчев повдигна и друг проблем – според него с пускането на магистралата има опасност от замърсяване на кладенците за питейна вода в Ябълково. Пътят ще минава на около 60 метра от кладенците и трябва да се обърне сериозно внимание на този проблем, категоричен е той.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
bambum
bambum
02.02.2013 20:50 20:50

Idat izborE i sqkawa politi4eska laladziinica rysi rabUti det moe i da sa dobri ideii ama wazno e samo diki6 za PR da fanat ……

Back to top button