Хасково

Хасковските адвокати си избраха председател с 90% активност

Меглена ГунчеваСъс завидна избирателна активност – 89,2% Хасковската адвокатска колегия си избра председател днес. Това е Меглена Гунчева. Тя спечели вота с минимална преднина от 51,7% пред конкурента си Димо Стоянов, който събра 48,3% от гласовете на юристите.

Haskovo.info припомня, че Адвокатската колегия не успя да избере председател миналата събота. За шефското място кандидатите бяха четирима –  Димо Стоянов, който има 31 години адвокатски стаж, Татяна Пальова и Меглена Гунчева – с по 20 години стаж и Христо Кожухаров – с 16 години стаж. Тогава Димо Стоянов и Меглена Гунчева отидоха на балотаж. Изборът се проведе днес.

Гласуването стартира в 11:00 и продължи до 15:00 часа. 266 от общо 298 адвокати дадоха своя вот. Регистрирана е само една недействителна бюлетина. Гласувалите за Гунчева са 137, а за Стоянов – 128.

Днешният избор подлежи на обжалване в 7-дневен срок. Ако никой не се възползва от това право, адвокат Гунчева ще встъпи в длъжност след две седмици. Тя ще бъде председател на Адвокатската колещия в следващите 3 години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button