Хасково

Бариерата до Областна администрация премахната законно, металните ограждения – не

Служебният паркингСоломоновско решение взе Хасковския административен съд по повод кауса с бариерата, която ограждаше служебен паркинг от западната страна на Областна администрация.

Haskovo.info припомня, че сагата започна през ноември мината година. Тогава общинска комисия направи проверка и констатира, че Областна администрация е заградила неправилно парокместа от ул. „Патриарх Евтимий“. Проверяващите съставиха констативен акт, а седмица по-късно кметът Георги Иванов издаде заповед бариерата и металните ограждения от двете й страни да бъдат премахнати.

Тази заповед на градоначалника бе атакувана в съда от областния управител Ирена Узунова. Документа бе окачествен като незаконосъобразност. В жалбата губернаторът посочва, че кметът на община Хасково не е изяснил собствеността на наредените за премахване съоръжения.

Според съда от представените доказателство може да се направи извод, че  Областна администрация е собственик само на бариерата, но не и на двете метални ограждения.

Така по соломоновски съдът потвърди премахването на бариерата, но отмени частта от заповедта на кмета, която касае металните ограждения. Решението на Темида е окончателно. Според него кметството трябва да заплати на Областна администрация направените по делото разноски в размер на 150 лева.

Освен Областна администрация, общината остави без служебен паркинг и Областната дирекция на МВР. Казусът с премахването на бариерата на ул. „Атон“ ще се гледа утре от Хасковския административен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button