Хасково

Тържествено посрещнаха 7-ма рота, завърнала се от мисия в Афганистан

ВоеннослужещиХасково посрещна днес военнослужещите от Седма рота, която се завърна в родината след успешна мисия на НАТО в Афганистан. В охраната на летището в Кабул участваха 216 военни, по-голяма част от които от хасковското поделение. На площад „Свобода“ те бяха приветствани с „добре дошли“ от министъра на отбраната Аню Ангелов, началника на отбраната Симеон Симеонов, областният управител Ирена Узунова и
много близки и роднини.

Гордея се, че не допуснахте произшествия, изпълнихте всички задачи и получихте отлични оценки от вашите главнокомандващи. Опитът, който натрупахте, ще го предадете на своите другари и ще го използвате в различни учения, които тази година ще бъдат с 20 % повече, заяви министър Ангелов. За проявения висок професионализъм при изпълнение на мисията, той отличи с награден знак личният състав на контингента.
По време на мисията В Афганистан военните са участвали в 56 ескорта, 1200 патрулирания и в охрана на пунктове и бази в Кабул.

Добре сте се върнали в Хасково. Вие сте български герои, защото с чест носите званието военнослужещи, обърна се към тях областният управител Ирена Узунова.

Научихме се на екипност и толерантност. В Афганистан доказахме своя професионализъм, за мен бе чест да служа с вас, каза националният командир на ротата полк. Пламен Атанасов.

Пламена Панева от Димитровград е една от 3-те жени в ротата, участвала в мисията. Чувствам се много добре, друго си е да си в България. Мисията мина спокойно, всичко бе нормално, сподели пред Haskovo.info тя. Това е първата й мисия, но Пламена иска да участва и в други, най-вече заради опита и квалификацията.

Този месец военнослужещите ще получат и увеличението на своите заплати. Моята заповед е при тях, съобщи министър Аню Ангелов. От 1 януари заплатите на военнослужещите бяха увеличени с 9 %, а на цивилните служители в армията със 7 на сто.

Видео Вижте видео репортаж

военнослужещи  Военнослужещи 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ludkoo
ludkoo
04.02.2013 16:23 16:23

ВИДЯХМЕ НЯКАКАВИ ПОДОБИЯ НА ВОЙНИЦИ НИСКИ ДЕБЕЛИ И БЕЗ НИКАКВА ДИСЦИПЛИНА .ТОВА ЛИ Е БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ?????

Вилеяна
Вилеяна
04.02.2013 19:21 19:21

Може ли да се случи нещо в тая държава без да бъде плюто по него. Срам няма ли в тоя народ, че да се правят такива дребнави забележки за хора, рискували живота си! Знам какво е половин година да ти трепере душата, че си изпратил близък там и знам че те не са отишли там на почивка. Не се изисква много умствен капацитет, да се сравни живот по време на война и живот в мирно време, пък дори бил той само за 6 месеца!

kostadinka
kostadinka
04.02.2013 18:00 18:00

Zlate to ne si zaslujava s takiva xora da se zanimavash ako pone malko beshe BULGARIN steshe da egord 4e misiat e minala uspeshno neka duxa supata i lai gluposti kakvo moje da kaje edin deto si niama xalxaber

elena
elena
04.02.2013 17:53 17:53

Gordeq se s moq sin,a ti ludkoo moje6 da si pi6e6 proostotii

zlatka ivanova
zlatka ivanova
04.02.2013 17:48 17:48

По-добре се извини на всички !!! За да отидеш на мисия покриваш всички нормативи в тримесечна подготовка почти без сън и почивка!!!А яденето и пиенето всички го владеем до съвършенство!!!Нямаш право да обиждаш хора който са работили здраво и са имали по 30 часа наряди и във всяка една минута живота им е застрашен а ти си бил на топличко и пред телевизора!!!Нямаш право да ги наричаш тъпи и дебели същества!!! Ти точно не си човека ,който може да ги съди за каквото и да било!!!!!

kostadinka
kostadinka
04.02.2013 17:34 17:34

VOINICI SA I BIAXA V AFGANISTAN bravo na vsi4ki voenni ot 52740…………..a ti lubko duxai si supata i si lai kvoto stesh ot edin tapanar samo kritiki mojesh da 4uesh

ludkoo
ludkoo
04.02.2013 17:29 17:29

ЗЛАТЧЕ,ТЕ НЕ СА ФОТОМОДЕЛИ АМА СЪМ СИГУРЕН ЧЕ С ТЕЗИ КОРЕМИ НИКАКВИ НОРМАТИВИ НЕМОГАТ ДА ПОКРИЯТ,ВИЖ АКО НОРМАТИВИДЕ СА ЗА ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ЧЕ СА ДОБРИ !!!!

NeTanya
NeTanya
04.02.2013 17:27 17:27

Да бъдеш Войник е въпрос на Чест и Дълг!

Zlatka ivanova
Zlatka ivanova
04.02.2013 17:14 17:14

Ludkoo-ТЕ не са фотомодели!!!Не е важно как изглеждаш,а да си смел !!!Що не отиде там да те погърмят малко талибаните ,ами се криеш под полата на майка си!!!

Несъгласен
Несъгласен
05.02.2013 9:07 9:07

До Вилеяна.Много затрогващо но,каква война,какви пет лева?Никой никого не е изпращал там зорлен,всеки отива доброволно за много парички които да му са халал.Но нека не правим герои от нищото,нека не правим сравнение с това по време на война.Това не са миротворци а узорпатори защото,когато те поканят на свадба отиваш с букет ЦВЕТЯ и подарък а не с КАЛАШНИКОВ в ръцете.Герои са тези които защитават цялостта на родината и са готови да умрат за народа си.Ако помниш 1967-68г.събитията в Чехия напиши нещо за тогава,защото тогава аз служих в БНА и помня нещата…

Back to top button