Хасково

Пак стоки с изтекъл срок в магазините

Агенция по храните - ХасковоТри акта за продажба на стоки с изтекъл срок на годност са съставили през изминалата седмица инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните, съобщи за Haskovo.info изпълняващият длъжността началник отдел „Контрол на храните“ Мартин Александров.

Два от санкционираните обекти са в Хасково, а третият – в Тополовград. Негодните стоки са от неживотински произход. Стойността на наказателните постановления на собствениците ще бъде между 500 и 1000 лева.

В Любимец ще бъдат глобени също два обекта. Това са хранителен магазин, в който не се водят дневниците към програмите за самоконтрол и павилион, който работи без регистрация. Глобата за второто нарушение е солена – между 1000 и 2000 лева.

През изминалата седмица инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните са извършили общо 126 проверки. Връчили са 18 предписания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Аз
Аз
05.02.2013 10:59 10:59

Защо не пишете имената на нарушителите?

Haskovo.info
Haskovo.info
05.02.2013 11:08 11:08

Както многократно сме отговаряли – и ние бихме искали да съобщаваме имената на нарушителите, но от Агенцията по храните отказват такава информация като се оправдават с това, че законът им забранява да изнасят данните.

Болен
Болен
05.02.2013 13:05 13:05

Както сме се изпоразболели от грип, само стоки с изтекъл срок на годност ни липсват.

Back to top button